„Fiare vechi, fiare vechi, fiare luăăăăm” - unde în lume mai poți auzi așa ceva, de două-trei ori pe zi, când ți-e liniștea mai dragă? Mai era una cu „Mătura, măturica, mătureaaaa”, dar cred că între timp oamenii s-au lăsat de meserie. A, și cerșetorii care așteptau să le arunci pe geam... dar ăștia sigur au emigrat demult.
3 comentarii:
apropo de lasat de meserie, oftez la gandul ca nu mai exista locuri de remaiat ciorapi, iar cizmarii si ceasornicarii (cei care repara) sunt ca trufele. sunt joburi eco, after all, era un alt fel de reciclare, hmm.
cersetori mai sunt, am eu unul care striga "domn patron", primeste mancare si se asaza pe iarba si mananca. ziceai de cersetori care asteptau sa le arunci de la geam, ei bine, e un nou job acum, unul eco, ca sa ramanem in tema, cu amarati care vin dimineata si aduna sticle de plastic si peturi din tomberoanele de gunoi pregatite pentru gunoieri. au niste recipiente imense, cat un trabant de mari in care cara plastic, iar oamenii de la blocuri le arunca pe geam sticle. si mai sunt amaratii care fie taie tomberoanele de reciclat hartie/plastic etc in cautarea a ceva, fie se baga in gaura de la tomberonul de plastic si se afunda inauntru si de afara se vad doar fundul si picioarele. am vazut eu...
Da ma, e un nou sport asta cu jefuitul tomberoanelor... Nu mai zic ca intr-o zi Coproprietaru' a constatat ca sunt bune si ca loc de odihna (nu pentru el, ci pentru altii, probabil mai putin dotati la capitolul spatiu locativ).
Fiaaare veeeechi, fiaaaaare luăm!
Asta am auzit doar în Bucureşti. O voce piţigăiată de femeie.
În Piatra Neamţ, repertoriul este altul. Cântat de o voce groasă de bărbat. Şi foarte puternică (reuşea să mă facă să tresar, deşi locuiesc la etajul 10). "Fieeeeer vechi! Calorifere, aragaze, frigidere. Fieeeeer vechi!"
Corelând cele două metode de merchandising, constat că nu ştiu ce anume face cu fierul vechi respectabilul domn care-mi scaldă dimineţile cu vocea lui: îl cumpără? ...Îl dă?
Trimiteți un comentariu